top of page

Over Bryn

“De Engelse taal en Britse cultuur maken me blij”

 

Mijn naam is Annemarie van den Heuvel. 

 

Al van jongs af aan ben ik gefascineerd door de Engelse taal. Als kind leerde ik mezelf al wat Engels met een oud cursusboekje van mijn moeder. Het was dan ook geen verrassing dat ik na het VWO Engelse taal- en letterkunde ging studeren in Utrecht. Vertalen werd mijn specialisatie.

Tijdens mijn studie heb ik een jaar in Bangor in het prachtige Noord-Wales gestudeerd. Daar begon mijn liefde voor Wales. Mijn bedrijfsnaam ‘Bryn’ is het Welshe woord voor ‘heuvel’, een verwijzing naar mijn achternaam.

 Nadat ik ben afgestudeerd, ben ik in Leicester, Engeland gaan wonen voor de liefde.  Daar heb ik een aantal jaar gewoond en gewerkt. Mede door mijn toenmalige Britse partner heb ik ontzettend veel geleerd over de Britse cultuur. In Leicester ben ik secretarieel werk gaan doen. Uiteindelijk ben ik Office Manager geworden en heb ik gewerkt in diverse branches. Hier heb ik geleerd vindingrijk te zijn en informatie snel te vinden en me eigen te maken. Ook heb ik regelmatig vertaald.

In 2014 heb ik deelgenomen aan de opleiding Tolken Engels aan ITV Hogeschool voor Tolken en Vertalen in Utrecht. Ik ben ver gekomen in deze studie, maar heb hem niet afgerond. Ik merk dat ik het prettiger vind wat langer na te kunnen denken over een formulering.

 

Wel heb ik veel van de opleiding geleerd: een enorme schat aan terminologie en het vermogen om indien nodig verder van de originele tekst af te gaan staan om de boodschap van de tekst over te brengen. Deze kennis heeft me een betere vertaler gemaakt.   

Ook geef ik Engelse les aan zowel groepen als individueel. Ik vind het heerlijk om mijn enthousiasme voor en kennis van de Engelse taal en Britse cultuur op anderen over te brengen. 

Contact:

Smetanastraat 20

4102 BB Culemborg

06-28958843

annemarie@brynlanguageservices.nl

Contact:

Smetanastraat 20

4102 BB Culemborg

06-28958843

annemarie@brynlenglishservices.nl

© 2016 by Bryn English Services

member of

  • LinkedIn Social Icon
  • Facebook Social Icon

Bedankt! Bericht verzonden.

bottom of page